Art štúdio Okáčik

Netradične a zážitkovo - spájame kreatívnych nadšencov, zapálených pre výtvarné umenie, ktorí radi tvoria, skúšajú nové a neboja sa zamazať.

Máte radi veci netradične a zážitkovo? Že áno? Tak ste tu správne. Spájame malých aj veľkých kreatívnych nadšencov, zapálených pre výtvarné umenie, ktorí radi tvoria, skúšajú nové, neboja sa zamazať a čas strávený spolu, pri práci, nad dielom si nadovšetko užívajú.

Art štúdio Okáčik je vedené našimi lektormi Pedrom a Ľubkou, ktorí vám jednotlivé techniky radi vysvetlia, názorne ukážu, prípadne pomôžu pri ich realizácii.

Predstavte si napríklad prelievanie farieb na plátne alebo ich rozkrútenie a sledovanie ako sa postupne vylievajú do kruhu. Sú to momenty, kedy zabúdame na čas a plne sa oddávame zážitku. Robíme to, čo máme radi a teší nás to. Často krát sa potom stáva, že deti nechcú ísť z krúžku domov alebo sa kurzy pre dospelých zas a znova predlžujú. 

Našimi najobľúbenejšími technikami sú najmä abstraktné výtvarné techniky, pri ktorých nemusíte byť umelcom a zvládne ich každý. Hravým spôsobom vám priblížime akvarel, maľovanie akrylom, alkohol ink art – maľovanie s alkoholovými atramentami, liquid pouring acryl fluid art – prelievanie akrylových farieb s fluidným médiom, populárnu reliéfnu 3D pastu či Enkaustiku – maľovanie voskom. Kreslili ste už voskovkami na horúce kamene? Maľovali ste už kávou či pušným prachom? Aj takéto zážitkové techniky si spolu urobíme. Poznáte Squeege? Maľovali ste už na hodváb? Mramorovali ste už? Maľovali ste už mopom na veľké plátno? Že nie, tak nech sa páči. Namaľujete si vlastnú mandalu, z keramickej hliny vymodelujete svoju misku na kašu, skamarátite sa aj s maliarskymi špachtľami a starým veciam dáte nový look.

To sme my – sledujeme nové, nezvyčajné kreatívne trendy a vnášame ich do našich kurzov, aby boli vždy zaujímavé a obohacujúce.

Tak čo, ste pripravení na našu kreatívnu jazdu svetom farieb? Stačí sa už len prihlásiť. Vítaní sú jednotlivci, dvojice, rodiny či skupiny. Neváhajte, urobte niečo pre seba, spomaľte sa, začnite si užívať to, čo máte naozaj radi a nemajte strach, povedieme vás. Vašou odmenou bude potom zážitok a radosť z tvorenia. Okrem toho, že si nájdete nových priateľov, budete spokojnejší aj sami so sebou, keď si doma vystavíte vlastnoručne zhotovené dielo, ktoré sa vám páči.

Účasťou na výtvarných aktivitách podporujete dobročinnú myšlienku nášho združenia – podpora zdravotne a sociálne znevýhodnených ľudí v ich integrácii do spoločnosti. Pretože nie každý si môže dovoliť po čom túži, snažíme sa aspoň troškou prispieť k tomu, aby toho bolo viac.

Art štúdio Okáčik dospelí - výtvarný kurz „Netradične & Zážitkovo“

Pre dospelých organizujeme výtvarné kurzy – workshopy. Dlhé roky trvalo, kým sme vypočuli prosby rodičov detí z výtvarného krúžku, aby sme urobili kurz aj pre dospelých. Až jedného dňa sa sen stal skutočnosťou. Náš kurz je relax tvorením. Baví nás tvoriť a teší nás, keď je pri tom ľuďom dobre. A tak ak máte chuť, poďte tvoriť s nami. Staňte sa na chvíľu opäť deťmi. Chyťte štetec, ponorte ho do farby a nechajte sa unášať.  

Tématické workshopy /téma je vždy zverejnená na našom webe a sociálnych sieťach/ prebiehajú v skupine 6 až 8 ľudí, 1-2 krát mesačne,  vo štvrtok/piatok, od 16:00 hod., do 19:00 hod., v Okáčiku, v príjemnej priateľskej atmosfére a sú vhodné aj pre začiatočníkov. Nemusíte byť znalý a mať vlastné pomôcky, všetko vám vysvetlíme, ukážeme a všetky pomôcky potrebné k práci poskytneme. Stačí keď prídete s chuťou tvoriť. Áno je pravda, že nie vždy sa vám obraz musí podariť, ale sme tu od toho, aby sme sa zdokonaľovali a verte nám, že raz urobíte taký obraz, na ktorý budete právom hrdí. V Okáčiku nájdete priestor  pre vlastnú prácu, sústredenie, kreativitu, inšpiráciu a kontakt s výtvarným umením.

V cene workshopu sú zahrnuté všetky potrebné pomôcky k technike /rukavice, zástera, plátno, farby, štetce, materiál/, práca lektora a malé občerstvenie/. Hotové dielo si po ukončení zoberiete domov.

Ako sa prihlásiť na kurz a organizačné podmienky

  1. Na našom webe vypíšte elektronickú prihlášku v sekcii Art štúdio, tým si rezervujete svoje miesto na kurze.
  2. Následne zaplaťte sumu za kurz prevodom na náš bankový účet. O prijatí vašej platby vás budeme informovať.
  3. Ak už máte zakúpené miesto na kurz a nemôžete sa ho zúčastniť, dajte nám to čím skôr vedieť. Peniaze za zakúpený kurz nevraciame, ale môžete si vybrať iný kurz.
  4. Ak je vami vybraný kurz už plne obsadený, no chceli by ste sa ho zúčastniť, napíšte nám. Zaradíme vás do zoznamu náhradníkov a ak sa miesto uvoľní budeme vás kontaktovať.

Poplatok za kurz prosíme uhradiť na bankový účet OZ Okáčik.

IBAN: SK1511000000002623791258
Číslo účtu: 2623791258/1100 Tatrabanka Žiar nad Hronom

Tešíme sa na vás!

Najbližší výtvarný workshop

Nižšie nájdete najbližší výtvarný workshop. V cene sú zahrnuté všetky pracovné pomôcky, plátno, farby a malé občerstvenie. Prihlásiť sa môžete aj elektronickou prihláškou kliknutím na tlačidlo nižšie, alebo na tento link. Viac aktivít nájdete na stránke udalostí.

Art štúdio Okáčik deti – výtvarný krúžok „Netradične & Zážitkovo“

Deti od 6 rokov navštevujú náš kreatívny výtvarný krúžok „Netradične & Zážitkovo“, ktorý prebieha vždy v stredu, od 14:30 hod., do 16:00 hod., v Okáčiku, na ul. Dr. Janského 1529.

Naše výtvarné stretnutia posunuli deti do tvorivého sveta. Kooperujúcimi technikami  sa učia aktívnejšie vnímať, preciťovať, rozvíjať svoj talent a získavať nové zručnosti. V uvoľnenej, priateľskej atmosfére dokážeme spolu vytvoriť originálne diela, darčeky pre svojich najbližších a tešiť sa na ďalšie stretnutia, ktoré prebúdzajú záujem objavovať niečo nové, nepoznané. To, že  zaujímavý, uvoľňujúci program ich baví, svedčí o tom, s akou radosťou a nadšením k nám chodia.

Na krúžok je potrebné si priniesť prezuvky, pracovnú zásteru, uterák a fľašu s vodou. Neprítomnosť dieťaťa na krúžku je zákonný zástupca povinný vopred alebo v deň konania krúžku ospravedlniť telefonicky, e-mailom alebo sms správou. Poplatok za krúžok 12 eur/mesiac, prosíme uhradiť na bankový účet OZ Okáčik.

IBAN: SK1511000000002623791258
Číslo účtu: 2623791258/1100 Tatrabanka Žiar nad Hronom

Ďakujeme za dôveru a tešíme sa na spoločné tvorenie.